Tòquio és la ciutat «més llesta» del món.

Segons un l‘índex de ciutats en moviment de l’IESE (escola de negocis de l’Universitat de Navarra), la ciutat «més llesta» del món ha resultat ser Tòquio.

Per determinar aquest índex, es consideren fins a 50 indicadors en 10 camps. Entre ells hi trobem mobilitat i transport, cohesió social, economia, planificació urbana i capital humà.

Tot i que Tòquio s’ha fet amb el primer lloc global  d’aquest índex gràcies al seu capital humà, apareix en el lloc 20 pel que fa a medi ambient i, molt pitjor, en el 135 pel que fa a cohesió social. Vist així l’estudi sembla reflectir fidelment la societat japonesa del segle XXI en una metròpoli de gent molt preparada que té problemes per relacionar-se amb els qui l’envolten.

Ara bé, s’han de reconèixer els mèrits de la posició obtinguda, més encara quan es competeix amb ciutats com Londres (2), Nova York (3) o Paris (5). A més a més, en el top 10 també hi podem trobar Osaka, en vuitena posició. Barcelona encara està lluny d’aquestes primeres posicions, però és la ciutat que més a millorat en el dos últims anys, trobant-se actualment en la posició 51.

Bé, ja ho veieu, us hem donat una excusa més per visitar dues de les nostres ciutats japoneses favorites. Què espereu?