Dolços amb gust de sake

Si bé és cert que la japonesa és una cultura amb unes característiques ben particulars que fan que gent de tot el món s’interessi per la seva idiosincràsia, els japonesos no són immunes a una de les debilitats comunes a tots els èssers humans, els dolços.

Els agraden els de tots tipus i maneres però, és clar, la seva producció tampoc s’escapa de certes peculiaritats innerents al gust dels habitants del país.

Avui però, no parlarem de les especialitats artesanals del país (moltes i molt variades segons la zona) i ens haureu de permetre que us parlem -sense cap intenció de fer-ne promoció més enllà de la curiositat representativa- dels Kit Kat, també coneguts a casa nostra.

L’1 de febrer, la companyia japonesa que s’encarrega de la distribució d’aquest producte ha posat a la venda un Kit Kat amb gust a sake (beguda alcohòlica obtinguda a partir de la fermentació de l’arròs). El producte combinarà el particular sabor d’aquesta beguda cada cop més coneguda arreu del món amb una cobertura de xocolata blanca i tindrà un preu de venda de 150 iens. Els Kit Kat són un dels productes estrella al país, amb l’exclusiu Kit Kat amb gust de té verd, exclusiu del Japó, com a més representatiu i venut a les botigues japoneses -des de supermercats a aeroports-.

Tenint en compte que els consumidors japonesos poden triar entre una gran varietat de gustos d’aquest producte -n’hi ha un amb gust de moniato que fins i tot es pot coure al forn-, serà el moment de veure si aquest nou sabor funciona o quedarà arraconat pels gustos del mercat com a passat a molts d’altres.